• Glöm inte att besöka vår webbutik

Hantera biverkningar vid Detox

När du är i en period av att rena kroppen från gifter, slaggprodukter och andra avfall – kanske på grund av en vald detox eller för att du ändrat din livsstil till en mer hälsosam sådan, men automatiskt startat en avgiftande process i kroppen – så brukar flera uppleva biverkningar. Dessa biverkningar är inte alltid lätta och kan variera från influensaliknande tillstånd, migrän, illamående, akneutbrott, trötthet och så vidare – alla reagerar individuellt. Dessa biverkningar är inte farliga utan är kroppens sätt att hantera avgiftningsprocessen för att bli hälsosammare. Istället för att du ska behöva avbryta denna utrensande process så ska vi försöka ge dig råd för hur du kan hantera biverkningar vid detox.

Vila och sov tillräckligt

Japp, detta är faktiskt det första rådet – för att det är så viktigt! Kroppen behöver just nu tid att vila, återhämta och återställa sig. Du kanske har varit ganska onyttig i ditt liv, även om du inte egentligen trott det, och det är orealistiskt att tro att kroppen kommer återställa sig direkt. Den behöver tid, och vila. Om du känner dig trött, illamående och liknande så är det kroppens signaler för att du ska vila eller varva ner lite. När du lyssnar på dessa signaler ger du kroppen tid att reparera sig själv, du ger kroppens celler tid att arbeta ostört.

Har du inte riktigt tid att vila och sova mycket? Det är okej. Försök att lägga dig lite tidigare, 30 minuter kanske, på kvällen. Försök att ta en middagsvila under dagen. Stressa ner och strunta i att oroa dig över saker. Bara dessa små förändringar kan göra mycket.

Dricka mycket vatten

Att hålla kroppen återfuktad och dricka extra mycket vatten är viktigt vid en detox. Du nästan ”sköljer” igenom kroppen för att få bort alla gifter som samlats. Se till att det är rent vatten utan något tillsatt. Det kanske inte är så roligt, men det är viktigt och kroppen kommer att behöva det under denna avgiftande tid. Spana in recepten på vitamininfused vatten här på bloggen för att få inspiration på hur du kan göra din dag med en stor kanna vatten, och skaffa någon snygg färgad glasflaska med kork som du kan ta med dig överallt och ha rent, fräscht vatten i. Det gör det hela lite roligare.

Torrborstning

Torrborstning är faktiskt väldigt bra att göra vid en detox eller förändrad livsstil, framför allt för din hud. Med en naturlig träborste skrubbar du lätt huden i en cirkulär rörelse och börja utifrån, till exempel vid din hand, och arbeta din in i hjärtats riktning. Att torrborsta huden hjälper till att ta bort döda hudceller samt främjar blodcirkulationen och ger kroppen lite extra energi. Du kan även lätt skrubba huden i duschen med en ekologisk kroppsskrubb, tvål, eller bara blöta din borste lite innan. Torrborstning främjar en frisk och mjuk hud, med en naturlig glöd.

Motion och träning

När du genomgår en detox kommer det finnas tid då kroppen behöver vila och det kanske kommer stunder på dagarna då du verkligen inte känner för att träna, men försök att motionera regelbundet. Kanske du inte ska ta ett rivpass på gymmet men att motionera kommer samtidigt att vara främjande för kroppens hälsa. Träning får dig att komma upp i puls och hela kroppen att känna sig stärkt. Ett annat plus är om du kan spendera en del tid utomhus, i den friska luften. Det är både uppfriskande och avslappnande.

Läs på, dela med dig och ta del av erfarenheter

Många tycker att det är peppande att söka stöd hos andra och dela med sig av sina erfarenheter när man upplever biverkningar vid detox. Det kan vara allt från att försöka skriva ner vad man äter och hur kroppen reagerar på den maten till att läsa om andras erfarenheter, studera vad som händer i kroppen samt prata med familj och nära vänner. På det sättet är det lättare att se vad som har förändrats och utvecklats till det bättre. Och man kommer att märka vilka biverkningar man hade förut som nu har försvunnit.

Ekologiska kosttillskott vid Detox

Rekommenderad vidare läsning,

10 anledningar att göra en detox

Är detox verkligen nödvändigt?

detox biverkningar

Facebook kommentarer

Lovisa Hjelm

Hej hopp!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

✆ KUNDTJÄNST

Kontakta oss

Användarvillkor

Köpvillkor

✍ SAMARBETEN

Annonsering

Erbjud dina produkter

För bloggare

♡ SKINBUSTERS I FOKUS

Om Skinbusters

Vårt Team

Våra Värderingar